ma t/m vr

08:00 – 10:35 uur
11:15 – 12:30 uur
13:30 – 15:00 uur

Informatie griepvaccinatie

Informatie griepvaccinatie

Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep (influenza). Patiënten met een verhoogd risico op complicaties van de griep ontvangen elk jaar in oktober een uitnodiging van ons voor de gratis griepprik. De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt. Het kan zijn dat u toch nog de griep krijgt maar deze zal veel minder ernstig verlopen.

 

 

injectie

Wanneer geen griepprik nemen

U kunt de griepprik beter uitstellen:

·        Wanneer u koorts heeft

·        Wanneer u een stootkuur prednisolon gebruikt

·        Wanneer u binnen 48 uur na de vaccinatie geopereerd wordt

U kunt beter geen griepprik nemen:

 

·        Wanneer u een kippeneiwit allergie heeft

Bent u zwanger? De griepprik is veilig voor u en uw ongeboren kindje. U mag de prik dus gewoon nemen. 

In alle overige gevallen mag u de griepprik gewoon hebben.

Mogelijke bijwerkingen

 

De griepprik is veilige. Er is uitgebreid onderzoek naar gedaan en wordt al tientallen jaren bij miljoenen mensen wereldwijd toegediend.

U kunt geen griep krijgen van de griepprik. Als u zich na de vaccinatie een paar dagen wat minder fit voelt, is dat waarschijnlijk omdat uw lichaam antistoffen aan het aanmaken is.
U kunt van de prik een rode plek op de arm en/ of verdikking van de huid krijgen, dit is normaal.

Kijk op www.thuisarts.nl wanneer u contact op moet nemen met de praktijk.

Huisartsenpraktijk Beijum

Wordt uw kind die jonger is dan 9 jaar, voor de 1e keer uitgenodigd voor een griepprik? Hij/zij moet dan na 4 weken nogmaals een prik krijgen. Heeft uw kind eerder een griepprik gehad, dan is één prik voldoende.

Heeft of krijgt u een corona booster vaccin kort voor of na de griepprik? Dan kan dat. Je mag de griepprik dan gewoon nemen.

Wilt u een griepprik op eigen verzoek? Dit kost €25,-. U mag na 20 november contact opnemen met de praktijk om te kijken of we nog een griepprik over hebben voor u.

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor de griepprik, vergeet uw brief dan niet mee te nemen! Zonder brief kunnen we u helaas de vaccinatie niet geven.